Beställare: Kristinehamn pastorat

Bakgrund: Kyrkan i Visnums-Kil uppfördes i sten 1754, med stora torn och långskepp. Bland inventarierna finns flera medeltida föremål bevarade. Altarskåpet är ett svenskt arbete från slutet av 1400-talet. En Madonna dateras till 1200-talet och ett krucifix härrör från 1300-talet.

På kyrkan som är belägen i Kristinehamns södra delar, renoverade vi torntaket och kyrktuppen. Även en takstol som var dåligt byttes ut med byggtekniker som var brukliga när kyrkan uppfördes. Takstolen formades från ett massivt trästycke med yxa.

Uppdrag: Taket skivtäcktes med kopparplåt och fästet till tuppen målades med linolje färg. En rolig detalj är att grindarna in till kyrkogården var för smala för att komma in med mobilkran, så därför fick kyrktuppen lyftas ner med helikopter.

 


← Tillbaks

Byggnadsplåt

 • Taktäckning

  Vi är specialiserade på omtäckning och reparation av plåttak och fasader på allt från kulturbyggnader till moderna hus och fastigheter.

 • Skorstensbeslag

  Skorstensbeslag skyddar din skorsten och behöver ofta specialtillverkas. Vi tillverkar skorstensbeslag efter dina mått.

 • Hängrännor & stuprör

  Vi erbjuder olika typer av lösningar för att vattenavrinning. Vi kan även specialtillverka plåtlösningar efter dina behov.

 • Bleck & lister

  Vi tillverkar alla typer av bleck och lister som pryder tak och fasad på större och mindre fastigheter, helt efter dina önskemål.

 • Takstegar & bryggor

  Vi är utbildade inom taksäkerhet och vi erbjuder allt du behöver för att arbeta säkert på högre höjder. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

 • Läs mer

Nyheter

Service

Läs mer

Referenser

Kontakt